Jak se starat o bambusovou kalabasu?
Kalabasa je vyrobená z celistvého kusu dřeviny. Bambus si s vodou sice rozumí, ale pokud chceme, aby nám dělal radost opravdu dlouho, musíme se o něj trochu starat. Před prvním použitím kalabasu ideálně 3x propláchněte horkou vodou. Díky tomu se vyhnete bambusové příchuti v prvních nálevech. Někomu však nasládlá chuť bambusu nevadí, takže je to čistě na vás. Každopádně při druhém použití již bude kalabasa dostatečně propláchnutá a vy si tak užijete pouze chuť báječného matéčka. Yerba Mate doporučujeme zalévat maximálně 70 stupňovou vodou. Tuto teplotu je důležité nepřekročit, abychom nespálili to dobré uvnitř matéčka a zároveň nám kalabasa vydržela dlouho.
Pro zachování vaší kalabasy, je třeba dodržovat následující kroky:
Krok 1: Použité lístky Yerba Mate, nebo jakoukoliv tekutinu nenechávejte v kalabase přes noc.
Krok 2: Po celodenním užívání ji opláchněte a nechte proschnout.
Krok 3: To stejné ideálně před přípravou nového Mate druhý den, opláchněte kalabasu teplou vodou, až následně si do ní Mate připravte.
Upozornění: Bambus, stejně jako každé jiné dřevo, nepatří do myčky. Kalabasu proto umývejte pouze ručně pod proudem vody bez užití saponátů.
Dodržováním těchto snadných kroků předejdete nevratnému poškození výrobku z přírodního materiálu. Přejeme skvělý MUUD :)